Dragi colegi, pacienților care suferă din cauza unei patologii la nivelul umărului sau membrului superior le puteți recomanda cu încredere una dintre clinicile partenere. Dr. Popescu va prelua cazul și vă va ține la curent cu evoluția pacientului. 

Pentru prima consultație vor fi necesare istoricul medical recent, lista de medicamente, antecedente medicale, informații despre alergii și eventual investigațiile de imagistică sau electrofiziologie deja efectuate. Nu este nicio problemă dacă pacientul nu are investigații imagistice făcute, examenul RMN nefiind indicat pentru orice patologie de umăr

Dacă pacientul dvs suferă de probleme osteoarticulare, recomandarea este să se prezinte  de la prima consultație cu următoarele radiografii:

  • Pentru probleme de umăr: radiografie umăr afectat incidența True AP, incidența Y numită și profil de coafa Lamy (de evitat tehnica transtoracică) și incidența glenoid axial cunoscută și ca Bernageau; 
  • Dacă există suspiciune de disjunctie acromio-claviculara, sunt necesare tehnici radiologice suplimentare: Incidența Alexander și Incidența Panoramică bilaterala cu greutăți legate de maini (5-10 kg)
  • Pentru probleme de cot: radiografii simple în 2 incidențe, față și profil
  • Pentru probleme de mână/pumn: radiografii simple față și profil. În funcție de patologia prezumată și incidențe 3/4 sau Kapandji sau de falange.

Împreună cu examinarea clinică și ecografică efectuata de Dr. Popescu în consultații, radiografiile pot orienta diagnosticul în proportie de 95%. Astfel pot fi evitate alte investigații costisitoare și eventual nenecesare.

Dacă este nevoie de o altă investigație și există indicație medicală, se vor elibera trimiteri pentru: CT, Arthro-CT, Arthro RMN sau RMN cu tehnici speciale. 

Dacă pacientul suferă de patologii ale nervilor periferici, sindroame compresive, etc, de cele mai multe ori sunt necesare examene de neurofiziologie, tip EMG.

Dacă nu sunteți sigur asupra diagnosticului prezumtiv și pașilor diagnostici, Dr. Popescu va emite trimiterile necesare efectuării tuturor investigațiilor dorite, după o primă examinare clinică.

Dr. Popescu și clinicile partenere nu lucrează în prezent cu CNAS sau OPSNAJ dar colaborează cu majoritatea asiguratorilor privați de sanatate.

Nu uitați să ne transmiteți și datele dumneavoastră de contact, întrucât veți fi informat regulat asupra evoluției pacientului pe perioada tratamentului.