Open/Close Menu Chirurgia umărului și a mâinii, artroscopie umăr, ortopedie sportivă
durerea de umar cauze spirituale sau psihosomatice

Durerea de umăr are și alte cauze, uneori spirituale sau psihosomatice. Verticalizarea ființei umane a dus la eliberarea membrelor superioare de nevoia de a transporta corpul, așa cum se întâmplă la patrupede. Prin urmare, brațul se bucură de o mare libertate de mișcare și posibilitate de utilizare. Cum va folosi omul acest membru liber? Îl va folosi să lovească sau să îmbrațișeze, să își apropie semenii sau să îi țină la distanță, să primească sau să dăruiască?

Animal social, omul se poziționează între semeni și își poartă pe umeri destinul. Asumat sau neasumat. Cu această unealtă, omul are de ales între a fi dominant sau dominat, între violență și blândețe, între egoism și dăruire. Simțindu-se uneori blocat în acțiunile cotidiene, psihicul uman, incapabil sa accepte neîmplinirea unor dorințe sau planuri, traduce limitarea impusă sau autoimpusă în forme somatice de suferință. Apar des manifestări la nivelul umerilor: capsulită retractilă, contracturi cronice dureroase, etc. Până la urmă, ele ajung să modifice biomecanica articulațiilor și să creeze adevărate boli organice. Durerea de umăr este un sindrom complex,  cauzele sunt variate și pot fi inclusiv spirituale,  dar mai ales de origine psihosomatică.

Psihosomatica este disciplina medicală care studiază originea psihică a unor boli și folosirea mijloacelor psihologice în terapia lor. Uneori și chirurgii ridică din umeri, neavând explicații medicale evidence-based pentru originea durerii unui umăr (încă) sănătos. Despre cauze spirituale și durerea de umăr ne citim într-un articol viitor.

durerea de umăr cauze spirituale

Experiența și competența medicului supraspecializat în chirurgia umărului sunt cruciale pentru o terapie de succes cu recuperare rapidă

Succesul tratamentului începe întotdeauna cu o indicație terapeutică bazată pe o vastă expertiză în domeniu. De obicei se indică epuizarea tratamentului conservator și abia apoi sunt efectuate tehnici minim invazive: artroscopia de umăr, chirurgia reconstructivă sau înlocuirea articulației cu o proteză de umăr. Cu un tratament corect orientat și efectuat la timp se pot evita complicarea afecțiunilor umărului.

Dr. Popescu a adus în București experiența și logistica necesare tratării pacienților cu afecțiuni ale articulației umărului. Patologiile cronice, acute, de la severe la ușoare sunt adresate prin metode de tratament minim invaziv. Artroscopia de umăr, artroplastia și chirurgia reconstructivă sunt practicate la cele mai înalte standarde atât din perspectiva dotărilor tehnice și a logisticii medicale. Protocoalele terapeutice sunt similare cu cele din clinicile din Germania și din Franța, acolo unde Dr. Popescu s-a specializat.

Aveți întrebări despre tratamentul afecțiunilor de umăr în sport și în viața de zi cu zi? Pentru informații suplimentare sau programarea unei consultații, accesați vă rog pagina de contact.

Click pentru a afla mai multe despre Dr. Popescu și despre rutina chirurgicală.